niedziela, 11 stycznia 2015

Dieta kapuściana

Dieta kapuściana


Autor: Pawel Winny


Prezentowany tryb żywienia jest interesujący dla tych, którzy obawiają się efektu jo-jo polegającego na powrocie do poprzedniej wagi sprzed diety.


Obecnego jest on szczególnie w dietach, w jakich zachodzi szybki spadek wagi w krótkim okresie czasu. Na samym początku należy podkreślić, że dieta nie wywołuje żadnych skutków ubocznych i jest postrzegana za jedną z najzdrowszych i najbardziej wydajnych. Dieta kapuściana pozwala na optymalny spadek trzech kilogramów w niecały tydzień.

Kapusta

Wszystko na skutek kapusty, która jest istotnym elementem jadłospisu opisywanej diety. Nie dość, że jest pyszna i zapewnia naszemu organizmowi podstawowe środki odżywcze, to jeszcze posiada bardzo mało kalorii. W 90 gramach surowej kapusty znajduje się mniej więcej 20 kalorii, co jest prawie niczym. Naturalnie kapusta to nie wszystko, czym musimy się żywić – dieta umożliwia jedzenie owoców (niemal wszystkie z wyjątkiem tych wysoko-kalorycznych jak banany, eksperci polecają za to cytrusy) oraz białego mięsa. Można też korzystać z przypraw takich jak czosnek pospolity czy pieprz, które posiadają korzystne oddziaływanie na funkcjonowanie przewodu pokarmowego.

Podsumowanie

Podsumowując, o ile zależy Ci na ustabilizowanym spadku diety i nie masz głowy do liczenia kalorii, a co najważniejsze – lubisz kapustę, to dieta kapuściana jest pomysłem, nad którym możesz poważnie się zastanowić. Pamiętaj tylko o sile woli – podjadanie słodyczy oraz tuczącego pożywienia zdoła unicestwić finalny owoc twoich działań, więc też przed przystąpieniem do diety zaprojektuj własny jadłospis.


Zapraszam na blog o dietach :)

Licencjonowane artykuły dostarcza Artelis.pl.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz